Celecoxib Actavis 100 mg / 200 mg capsule
Celecoxib Actavis 100 mg capsule
Celecoxib Actavis 200 mg capsule
(Celecoxib)
Ce găsiți în acest prospect:
1. Ce este Celecoxib Actavis şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Celecoxib Actavis
3. Cum să utilizaţi Celecoxib Actavis
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Celecoxib Actavis
6. Conținutul ambalajului și alte informaţii
1. Ce este Celecoxib Actavis şi pentru ce se utilizează
Celecoxib Actavis este utilizat la adulți pentru ameliorarea semnelor şi simptomelor poliartritei reumatoide, artrozei şi spondilitei anchilozante.
Celecoxib aparţine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidine (AINS) şi mai exact subgrupului de medicamente cunoscute ca inhibitori de COX-2. Organismul dumneavoastră produce prostaglandine care pot determina durere şi inflamaţie. În cazul afecțiunilor cum sunt poliartrita reumatoidă sau artroza,organismul dumneavostră produce mai multe prostaglandine. Celecoxib acţionează prin scăderea producerii de prostaglandine,reducând astfel durerea şi inflamaţia.
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Celecoxib Actavis
Celecoxib Actavis v-a fost prescris de către medicul dumneavoastră. Următoarele informaţii vă vor ajuta să obţineţi cele mai bune rezultate cu acest medicament. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare,adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Nu utilizaţi Celecoxib Actavis
Dacă vă aflaţi într-una din următoarele situaţii, adresați-vă medicului dumneavoastră deoarece
pacienţii cu asemenea afecţiuni nu trebuie să utilizeze celecoxib.
– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la celecoxib sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
– dacă aţi prezentat reacţii alergice la grupul de medicamente denumite”sulfonamide” (antibiotice utilizate pentru tratarea infecţiilor).
– dacă în acest moment aveți ulcer la nivelul stomacului sau intestinului sau sângerări la nivelul stomacului sau intestinelor.
– dacă după ce aţi luat acid acetilsalicilic sau alt medicament antiinflamator şi analgezic (AINS) aţi avut astm bronşic, polipi nazali, congestie nazală severă sau reacţii alergice manifestate prin erupţii pe piele cu senzaţie de mâncărime, umflături la nivelul feţei, buzelor, limbii sau gâtului, dificultate la respiraţie sau respiraţie şuierătoare
– dacă sunteţi gravidă. Dacă există riscul să rămâneţi gravidă în timpul tratamentului, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră referitor la metodele de contracepţie.
– dacă alăptaţi
– dacă aveţi boli hepatice severe
– dacă aveţi boli renale severe
– dacă aveţi o boală inflamatorie a intestinului, de exemplu colită ulcerativă sau boală Crohn
– dacă aveţi insuficienţă cardiacă, o boală cardiacă ischemică diagnosticată sauo boală cerebrovasculară, şi anume: aţi fost diagnosticat cu infarct miocardic, accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral ischemic tranzitor (scăderea temporară a fluxului sanguin în arterele creierului;
cunoscut și ca “accident vascular cerebral minor”), angină pectorală sau blocaj la nivelul vaselor inimii sau creierului.
– dacă aveţi sau aţi avut probleme cu circulaţia sângelui (arteriopatie periferică), sau dacă vi s-a efectuat o intervenție chirurgicală la nivelul arterelor membrelor inferioare.
Atenționări şi precauţii
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Celecoxib Actavis.
Întrebaţi medicul dacă oricare dintre situaţiile următoare este valabilă în cazul dumneavoastră:
– dacă în trecut aţi avut ulcer sau sângerări la nivelul stomacului sau intestinului (Nu luaţi Celecoxib Actavis dacă în acest moment aveţi ulcer sau sângerări la nivelul stomacului sau intestinului).
– dacă luaţi acid acetilsalicilic (chiar şi la doze mici cu rol protector cardiac).
– dacă utilizaţi medicamente pentru reducerea formării cheagurilor de sânge (de exemplu warfarină).
– dacă utilizaţi celecoxib în acelaşi timp cu un alt AINS, altul decât acidul acetilsalicilc, cum sunt ibuprofen sau diclofenac. Utilizarea concomitentă a acestor medicamente trebuie evitată.
– dacă sunteţi fumător, aveţi diabet zaharat, hipertensiune arterială sau valori mari ale colesterolului.
– dacă inima, ficatul sau rinichii dumneavoastră nu funcţionează bine, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă consulte periodic.
– dacă reţineţi lichide (de exemplu aveţi glezne sau picioare umflate).
– dacă sunteţi deshidratat, de exemplu din cauza vărsăturilor sau diareei, sau dacă luaţi medicamente diuretice (pentru a favoriza eliminarea apei prin urină).
– dacă aţi avut o reacţie alergică gravă sau o reacţie adversă gravă la nivelul pielii la orice medicament
– dacă sunteţi bolnav ca urmare a unei infecţii sau credeţi ca aveţi o infecţie, deoarece celecoxib poate masca febra sau alte semne de infecţie şi inflamaţie.
– dacă aveţi vârsta peste 65 de ani, poate fi necesar camedicul dumneavostră să vă consulte periodic.
Similar altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene AINS (de exemplu ibuprofen sau diclofenac), acest medicament poate duce la creşterea tensiunii arteriale şi de aceea, medicul dumneavoastră vă poate solicita monitorizarea regulată a tensiunii arteriale.La pacienţii trataţi cu celecoxib au fost raportate unele reacţii severe la nivelul ficatului, inclusiv inflamaţie hepatică severă, afectare hepatică, insuficienţă hepatică (uneori letală sau necesitând transplant hepatic). Dintre cazurile pentru care a fost raportat timpul până la debutul reacţiei adverse, cele mai multe reacţii adverse hepatice au apărut nu mai târziu de o lună de la iniţierea tratamentului. Din cauza utilizării de celecoxib, puteţi avea dificultăţi în a rămâne gravidă. Trebuie să vă informaţi medicul dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă (vezi informaţiile privind Sarcina şi alăptarea).
Celecoxib Actavis împreună cu alte medicamente
Unele medicamente pot influenţa modul în care funcţionează alte medicamente. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente:
– Dextrometorfan (utilizat ca antitusiv)
– Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei sau antagonişti ai receptorilor pentru angiotensină II (medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale şi al insuficienţei cardiace)
– Diuretice (utilizate pentru eliminarea apei din organism)
– Fluconazol şi rifampicină (utilizate pentru tratarea infecţiilor cu fungi)
– Warfarină sau alte anticoagulante orale (utilizate pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge)
– Litiu (utilizat pentru tratarea depresiei)
– Alte medicamente pentru tratarea depresiei, tulburărilor de somn, hipertensiunii arteriale sau a bătăilor neregulate ale inimii
– Neuroleptice (utilizate pentru tratarea unor boli mintale)
– Metotrexat (utilizat pentru tratarea poliartritei reumatoide, psoriazisului şi leucemiei)
– Carbamazepină (utilizată pentru tratarea epilepsiei/crizelor convulsive şi a unor forme de durere sau depresie)
– Barbiturice (utilizate pentru tratarea epilepsiei/crizelor convulsive şi a tulburărilor de somn)
– Ciclosporină sau tacrolimus (utilizate pentru supresia sistemului imunitar, de exemplu după transplant)
Celecoxib poate fi luat în acelaşi timp cu doze mici de acid acetilsalicilic (maximum 75 mg pe zi).
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua aceste două medicamente împreună.
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, aţi luat recent sau s-ar putea să luați oricare dintre medicamentele enumerate mai sus sau oricare alte medicamente.
Celecoxib Actavis împreună cu alimente şi băuturi
Alimentele şi băuturile nu influenţează efectul Celecoxib Actavis.
Sarcina şi alăptarea
Celecoxib nu trebuie utilizat de către femeile gravide sau care pot rămâne gravide (femei aflate la vârsta fertilă care nu utilizează metode de contracepţie eficace) în timpul tratamentului. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu celecoxib, trebuie să întrerupeţi tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru stabilirea unui tratament alternativ.
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.Celecoxib nu trebuie utilizat în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Trebuie să cunoaşteţi felul în care reacţionaţi la celecoxib, înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă simţiţi ameţeli sau oboseală după ce aţi luat celecoxib, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până nu vă reveniţi.
Celecoxib Actavis conţine lactoză
Celecoxib Actavis conţine lactoză (un tip de zahăr). Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la anumite glucide, vă rugăm să îl întrebaţi înainte să luaţi acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Celecoxib Actavis
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă aveţi impresia sau simţiţi că efectul celecoxibului este prea prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau
farmacistului. Medicul dumneavoastră vă va spune ce doză de medicament să luaţi. Este foarte important să utilizaţi cea mai mică doză care vă poate controla durerea şi să nu luaţi celecoxib o perioadă de timp mai lungă decât este necesar pentru a controla simptomele, deoarece riscul apariţiei reacţiiloradverse asociate cu probleme ale inimii poate creşte o dată cu doza şi durata utilizării.
Capsulele Celecoxib Actavis trebuie înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de apă. Capsulele pot fi luate în orice moment al zilei, cu sau fără alimente. Cu toate acestea este recomandabil să luaţi dozele de celecoxib în acelaşi moment al zilei.
Dacă după 2 săptămâni de la începerea tratamentului nu constataţi o ameliorare a bolii, adresați-vă medicului dumneavoastră.
Doza uzuală în tratamentul artrozei este de 200 mg în fiecare zi, dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg în fiecare zi.
Doza uzuală este:
o capsulă de 200 mg o dată pe zi; sau
o capsulă de 100 mg de două ori pe zi.
Doza uzuală în tratamentul poliartritei reumatoide este de 200 mg în fiecare zi (divizată în două doze), dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg (divizată în două doze) în fiecare zi.
Celecoxib Actavis 100 mg:
Doza uzuală este:
o capsulă de 100 mg de două ori pe zi.
Celecoxib Actavis 200 mg:
doza de 200 mg (administrată ca o capsulă de 100 mg de două ori pe zi) nu poate fi realizată prin utilizarea capsulelor de Celecoxib Actavis 200 mg. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Doza uzuală în tratamentul spondilitei anchilozante este de 200 mg pe zi, dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg.
Doza uzuală este:
o capsulă de 200 mg o dată pe zi; sau
o capsulă de 100 mg de două ori pe zi
Afecţiuni ale rinichilor sau ficatului: asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie că aveţi probleme cu rinichii sau ficatul, deoarece s-ar putea să aveţi nevoie de o doză mai mică. Vârstnicii, în special cei cu greutatea sub 50 kg: dacă aveţi vârsta peste 65 de ani şi, în mod special, dacă aveţi greutatea sub 50 kg, poate fi necesar ca medicul dumneavostră să vă consulte periodic. Utilizarea la copii și adolescenți: Celecoxib Actavis este indicat doar la adulţi și nu poate fi utilizat la copii și adolescenți.
Nu luaţi mai mult de 400 mg pe zi.
Dacă utilizaţi mai mult Celecoxib Actavis decât trebuie
Nu luaţi mai multe capsule decât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă aţi luat prea multe capsule, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau unui spital şi luaţi medicamentul cu dumneavoastră.
Dacă uitaţi să luaţi Celecoxib Actavis
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Celecoxib Actavis
Întreruperea bruscă a tratamentului cu Celecoxib Actavis poate duce la agravarea simptomelor. Nu întrerupeţi administrarea Celecoxib Actavis decât dacă aceasta a fost recomandarea medicului. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda reducerea treptată a dozei, pe o periodă de câteva zile, înainte de a opri tratamentul complet. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Reacţiile adverse enumarate mai jos au fost observate la pacienţii cu boli reumatice care au luat celecoxib. Reacţiile adverse marcate cu un asterisc (*) sunt prezentate cu frecvenţele cele mai mari raportate la pacienţii care au luat celecoxib pentru prevenţia polipilor de colon. În aceste studii, pacienţii au luat celecoxib în doze mari, timp îndelungat.
Dacă vă aflaţi într-una din următoarele situaţii, nu mai luaţi Celecoxib Actavis şi spuneţi medicului imediat medicului dumneavoastră că aveţi:
o reacţie alergică manifestată prin erupţii la nivelul pielii, umflare a feţei, respiraţie şuierătoare sau dificilă,
probleme ale inimii, cum ar fi durere în piept
durere severă la nivelul stomacului sau oricare semn de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului, manifestate prin scaune de culoare neagră sau cu pete de sânge sau prin vărsături care conţin sânge
reacţiila nivelul pielii cum sunt erupţii, vezicule sau descuamare
insuficienţă hepatică (simptomele pot include greaţă (senzaţie de rău)
diaree, icter (manifestat prin colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor).
Reacţii adverse foarte frecvente (potafecta mai mult de 1 din 10 persoane)
Tensiune arterială mare*
Reacţii adverse frecvente:(pot afecta până la 1 din 10 persoane)
Infarct miocardic*
Acumulare de lichide în organism, cu umflarea gleznelor, picioarelor şi/sau mâinilor
Infecţii urinare
Scurtare a respiraţiei*, sinuzită (inflamare a sinusurilor, infecţie a sinusurilor, sinusuri blocate sau dureroase), nas înfundat sau secreţie nazală abundentă, dureri în gât, tuse, răceli, simptome asemănătoare gripei
Ameţeli, dificultate la adormire
Vărsături*, dureri de stomac, diaree, indigestie, flatulenţă
Erupţii pe piele, senzaţie de mâncărime
Rigiditate musculară
Dificultăţi la înghiţire*
Agravare a unor alergii existente
Reacţii adverse mai puţin frecvente:(pot afecta până la 1 din 100persoane)
Accident vascular cerebral*
Insuficienţă cardiacă, palpitaţii (perceperea bătăilor inimii), bătăi rapide ale inimii
Agravare a hipertensiunii arteriale deja existente
Modificări ale valorilor testelor de sânge care evaluează funcţia ficatului
Modificări ale valorilor testelor de sânge care evaluează funcţia rinichilor
Anemie (modificări ale globulelor roşii din sânge, care pot determina oboseală sau dificultăţi larespiraţie)
Anxietate, depresie, oboseală, somnolenţă, senzaţie de furnicături (pişcături şi înţepături)
Valori crescute ale potasiului în sânge (pot determina greaţă (senzaţie de rău), oboseală, slăbiciune musculară sau palpitaţii)
Afectare a vederii sau vedere înceţoşată, ţiuit în urechi, ulceraţii şi dureri la nivelul gurii, dificultăţi de auz*
Constipaţie, eructaţie, inflamaţie a stomacului (indigestie, dureri de stomac sau vărsături), agravare a unei inflamaţii a stomacului sau intestinului.
Crampe la nivelul picioarelor
Erupţii pe piele însoţite de mâncărimi (urticarie)
Reacţii adverse rare:(pot afecta până la 1 din 1000persoane)
Ulcere (sângerări) ale stomacului, esofagului sau intestinelor; sau ruptură a intestinului (poate determina dureri la nivelul abdomenului, febră, greaţă, vărsături, blocaj intestinal), scaune negre sau închise la culoare, inflamaţie a esofagului (poate determina dificultăţi la înghiţire), inflamaţie
a pancreasului (poate determina dureri abdominale)
Reducere a numărului celulelor albe din sânge (care ajută la protecţia organismului faţă de infecţii) şi plachetelor sanguine (risc crescut de sângerare sau învineţire)
Coordonare dificilă a mişcărilor musculare
Stare de confuzie, modificări ale gustului
Sensibilitate crescută la lumina soarelui
Cădere a părului
Creştere a valorilor enzimelor hepatice
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa lor nu poate fi estimată din datele disponibile)
Sângerări la nivelul creierului, care pot duce la deces
Reacţii alergice grave (incluzând şoc anafilactic potenţial letal) care pot determina erupţii la nivelul pielii, umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului, respiraţie şuierătoare sau dificilă; dificultăţi la înghiţire
Sângerări la nivelul stomacului sau intestinului (pot determina scaune sau vărsături cu sânge), inflamaţie a intestinului sau colonului, greaţă (senzație de rău)
Afecţiuni grave la nivelul pielii cum sunt sindrom Stevens-Johnson, dermatită exfoliativă şi necroliză epidermică toxică (poate determina erupţie la nivelul pielii, apariţie de vezicule sau descuamare a pielii) şi pustuloză exantematoasă acută generalizată (zonă roşie inflamată cu numeroase pustule mici)
O reacţie alergică întârziată, cu posibile simptome cum sunt erupţie pe piele, umflare a feţei, febră, ganglioni măriţi și rezultate anormale ale analizelor de sânge (de exemplu teste ale funcției hepatice, teste ale celulelor de sânge (eozinofilie, un tip de creștere a numărului de celule albe din
sânge).
Insuficienţă hepatică, afectare hepatică şi inflamație hepatică severă (uneori letală sau necesitând transplant hepatic). Simptomele pot include greaţă (senzaţie de rău), diaree, icter (colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor), urină închisă la culoare, scaun decolorat, sângerare uşoară,
senzaţie de mîncărime sau frisoane
Probleme renale (posibil insuficienţă renală, inflamaţie arinichilor)
Cheaguri de sânge în vasele de sânge de la nivelul plămânilor. Simptomele pot include dificultăţi la respiraţie apărute brusc, dureri sub formă de înţepăturiatunci când respiraţi sau colaps.
Bătăi neregulate ale inimii
Meningită (inflamaţie a membranei care înveleşte creierul şi măduva spinării)
Halucinaţii
Agravare a epilepsiei (posibil crize mai frecvente şi/sau severe)
Vase sanguine inflamate (pot determina febră, dureri, pete vineţii pe piele)
Blocarea unei artere sau vene de la nivelul ochiului, ducând la pierderea parţială sau totală a vederii, inflamare a conjunctivei, sângerări la nivelul ochiului
Reducere a numărului globulelor roşii şi albe şi a plachetelor sanguine (poate determina oboseală, învineţire cu uşurinţă, sângerări nazale frecvente şi risc crescut de infecţii)
Durere în piept
Modificări ale mirosului
Modificări ale culorii pielii (învineţire), dureri şi slăbiciune musculară, dureri la nivelul articulaţiilor
Tulburări menstruale
Dureri de cap, bufeuri
Valori scăzute ale sodiului în sânge (pot determina pierderea poftei de mâncare, dureri de cap, greaţă (senzaţiede rău), crampe musculare şi slăbiciune)
Ageuzie (pierderea sensibilităţii gustative)
În studiile clinice neasociate artritei sau altor boli reumatice în care celecoxibul a fost administrat în doze de până la 400 mg pe zi timp de până la 3 ani, au fost observate următoarele reacţii adverse suplimentare:
Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
•Probleme cardiace: angină pectorală (durere în piept)
•Probleme ale stomacului: sindrom de colon iritabil (poate include dureri la nivelul abdomenului, diaree, indigestie, flatulenţă)
•Pietre la rinichi (care pot determina dureri la nivelul abdomenului sau spatelui, sânge în urină), dificultate la urinare
• Creştere în greutate
• hiperplazie benignă de prostată (creşterea în dimensiuni a prostatei).
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100persoane)
•Tromboză venoasă profundă (cheag de sânge, de obicei la nivelul piciorului, care poate produce durere, umflare sau înroşire a gambei sau probleme la respiraţie)
• Probleme ale stomacului: infecţie la nivelul stomacului (care poate cauza iritaţie şi ulcere ale stomacului şi intestinului)
• Fracturi ale membrelor inferioare
• Zona Zoster, infecţii ale pielii, eczeme (erupţii pe piele cu aspect de piele uscată, însoţite de mâncărime), pneumonie (infecţii ale plamânilor (posibil tuse, febră, dificultăţi la respiraţie))
• Prezenţa de particule care plutesc în interiorul ochilor, cauzând vedere înceţoşată sau tulburări de vedere, vertij cauzat de probleme la nivelul urechii interne, inflamare sau sângerare a gingiilor, ulceraţii la nivelul gurii
• Urinare excesivă pe timpul nopţii, sângerări ale hemoroizilor, scaune frecvente
• Lipoame în piele sau în alte locuri, chisturi ganglionare (umflare nepericuloasă la nivelul articulaţiilor şi tendoanelor sau a zonei din jurul acestora, la mână sau picior), dificultăţi de vorbire, sângerări vaginale anormale sau intense, dureri la nivelul sânilor
• Valori crescute ale sodiului la rezultatele testelor de sânge
• Dermatită alergică (reacţie alergică pe piele).
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http:/www.anm.ro/.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Celecoxib Actavis
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie, după EXP. Primele două cifre indică luna, iar ultimele patru cifre indică anul. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai utilizaţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Celecoxib Actavis
Substanţa activă este celecoxib. Fiecare capsulă conţine celecoxib 100 mg.
Substanţa activă este celecoxib. Fiecare capsulă conţine celecoxib 200 mg.
Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, povidonă, croscarmeloză sodică, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu (E572) (granulat), gelatină (E441), dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172) (capsula). Celecoxib Atavis 100 mg – Cerneala de inscripţionare conţine Shellac (E904), propilen glicol (E1520) şi indigotină (E 132) . Celecoxib Actavis 200 mg – Cerneala de inscripţionare conţine Shellac (E904), propilen glicol (E1520) şi
oxid galben de fer (E172) .
Cum arată Celecoxib Actavis şi conţinutul ambalajului
Capsule gelatinoase, opace, de culoare albă. Corpul este marcat cu o bandă albastră,cu textul „C9OX-100” inscripționat cu alb